Interview TeamNL: Denken in mogelijkheden

Alles heeft een reden en elke situatie bied kansen, daar geloof ik wel in.

Het is een bijzondere periode. Het volleybal ligt even helemaal stil. Alle sporten overigens. Al krijgen we langzaam aan meer en meer ruimte en mogelijkheden. Voorlopig geen Olympische spelen. Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan sport. Iets wat ik vaak tegen mezelf zeg om mezelf gerust te stellen. Als ik ontzettend verdrietig ben om een verloren wedstrijd, of als er helemaal niets vanzelf gaat. Iets wat ik nooit echt geloofde. Nu is het voor het eerst dat ik het ook echt zo voel.

De olympische spelen zijn zo bijzonder, maar zelfs zij wijkt nu voor de wereld gezondheid. 

Deze noodgedwongen rust heeft me aan het denken gezet. Een moment van bezinning. Dat hoor je overigens vaak. Kom even tot jezelf. Neem even de tijd voor jezelf, maar wij volleybalsters hebben daar geen tijd voor. Het clubseizoen gaat over in het nationaal team en aan het einde van het zomerseizoen ga je weer direct door naar je club. Er is geen “offseason” voor ons, je moet altijd presteren. Nu heb ik de tijd om na te denken. 

Deze tijd heb ik aangegrepen om mezelf te ontwikkelen buiten het volleybal. Een plan te maken voor de toekomst. Hoe dit proces verlopen is heb ik besproken met Reemt van TeamNL. Lees hieronder mijn interview met hem. 

https://teamnl.org/artikelen/2020/05/myrthe-schoot-deze-tijd-is-een-kans-om-te-werken-aan-later